REİKİ Evrensel Yaşam Enerjisi




Dindar bir büyükbabayla geçirilen bir yaz tatili, peri masalları ve fantastik romanlar denizine itmişti beni.  Büyücünün neden kötü olduğunu anlamaya çalışmıştım, Külkedisi’ni baloya yetiştiren Peri Anne ve Harry Potter figürleri üzerinden. Yıllar sonra bir sosyoloji öğrencisi rolüyle “büyü” inanç ve pratiklerini araştırma konum olarak belirledim. Kitaplar, spiritüel forumlar, dünyadan haberler, “hurafeler” ve mahalle dedikodularını rafıma dizdim.  Hepsi bir yana, kaydolduğum forumlardan biri, bana “Reiki” yani “evrensel yaşam enerjisi”  kapısını araladı. Evrensel kaynağın içinden bir damla, 2010 yılında Kundalini Reiki ile tanıştırdı beni. Sadece ticari kişisel gelişim kitaplarına bakıp kenara atılamayacak kadar değerli, her şeyden öte hayati bir pratik Reiki. 


Hadi elimizde neler olduğuna hep beraber bakalım, bu sefer ön yargılardan soyunarak.

Enerjiye dair kültürel inanç ve uygulamaları hurafe olarak adlandıranların da kabul edeceği gibi evrenimiz titreşimlerden oluşmakta. Madde, çıplak gözle görülenin aksine çoğunluğu boşluktan oluşan bir yapıya sahip. 

Düşünce fiziki bir mekana sahip değil. Tıpkı internet gibi her-yer, yok-yer ve her-zaman, yok-zaman boyutlarında akıyor. Dolayısıyla bugünkü düşünceniz aslında bir sene sonraki siz’in düşüncesi.(bkz. Kuantum Düşünce)  İstanbul’dan Amerika’daki bir yakınınızı düşünmeniz ve hatta o anda onunda sizi düşünmesi ihtimaller dahilinde. “Düşüncenin yer ve zamanlar arasındaki akışkanlığı” ikinci önemli maddemiz.  Bizi birbirimize bağlayan eterik kordonları da unutmamak lazım.


İçgüdüsel yaşam pratiklerimiz dikkat çekmek istediğim bir diğer nokta.  Yorulduğunuzda ellerinizi belinize koyar mısınız? Sıkıldığınızda kollarınızı bağlar mısınız? Ağlayan birisini yatıştırmak için ona sarılmak, ağrıyan kolunuzu sıkıca tutmak ya da ovmak… Bahsettiğim alışkanlıklar aslında alışkanlıktan da öte, enerji akışını yönlendirmeye ya da kesmeye yönelik içgüdüsel hareketler. Tıpkı kollarınızı bağlayarak kendinizi iletişime kapatmanız gibi. Bunun temeli ise bacakları çaprazlamak ya da kolları bağlamanın bedenin düzenli enerji akışına set çekmesine dayanır.

Panik atak örneğini ele alalım. Panik atak geçiren bir kişiyi rahatlatabilecek şey güvendiği birisinin o anda yanında olup onu sakinleştirmesidir. Sakinleşmek için en etkili yöntemler ise doğru nefes tekniklerinin kullanımı ve imajinasyon; yani bir nevi düş kurma pratiğidir. Düş, düşünmenin ötesinde, inanmayla etkisini gösterecektir. Zaten panik atak geçiren kişinin düş kurarak sakinleşmesini sağlayan da onu yönlendiren kişiye duyduğu güven ve güvenin beraberinde getirdiği “inanç” tır.

İnancın dinden farkını da yeniden hatırlamak gerekebilir.  Mesela kulağı çekip tahtaya tıklatma pratiği Türk toplumunda “Allah korusun” olarak bilinse de kökeni şaman, pagan geleneklerde ağaçların içinde yaşadığı düşünülen iyi perilerden yardım isteme geleneğine dayanmaktadır. Bir Müslümanın bu pratiği hala uyguluyor olması köklerinden miras kalan inançla alakalıdır.

Bahsettiğim inanç ve pratikleri aklımızın bir köşesine yazarsak Reiki’nin şifasına rasyonalizmin florasan beyazı ışığından kör olan gözlerimizi açabiliriz. Reiki aydınlanma hümanizminin insan yıkıcılığından öte bir öğreti, ışığın şifasını her canlıya açan bir pratiktir. Mineral taşlardan, muhabbet kuşunuza ve hasta arkadaşınıza, işçisinden patronuna, zencisinden beyazına aynı şefkatle akar. Yaşam enerjisi, saf sevgidir.


Bir kalp ameliyatının yerine geçme iddiasında değil, ameliyat sonrasında hastanın ağrısını dindirme sözünde bulunur. İngiltere ve Amerika hastahanelerinde Reiki şifa çalışmalarına yer veren ülkelerdendir.
Fiziki-eterik ve ruhsal bedenlerimizin yedi ana çakrasından su gibi akan yaşam enerjimizin önüne zaman zaman setler çıkabilir. Hayatın zorlukları, hastalıklar, ayrılıklar, kayıplar bedenimizin şifaya en çok susadığı zamanları meydana getirir. Birden çok türü, aydınlanmış üstatları ve kanalları(uyumlama almış ve şifayı aktaran kişiler) ile Reiki, sevginin şifasına olan susuzluğumuzu gidermektedir. Enerji, düşüncenin zamansızlığı ve mekansızlığı kanunu ile niyet yoluyla, evrenden kanala, kanaldan niyet edilen kişiye akar. Akış, kanalın niyetine ve niyet edilen kişinin üst benliğini dinler; kişinin Reiki’ye inanıp inanmaması teferruattır. Evrensel Yaşam Enerjisi, yaratıcının içinizdeki parçasının rızasını bir kere aldı mı, önyargıları yıkar geçer.


Sevgi ve ışıkla…




Yorumlar

Popüler Yayınlar